اگر میخواهید در دنیایی که هر روز تکنولوژیهای تازهای عرضه میشود، همچنان خریداری آگاه و با اطلاعات باشید، با کاملترین راهنمای خرید تلویزیون در ایران همراه ما باشید!
تلویزیون یکی از پراستفاده ترین لوازم خانه محسوب می شود و در روز مدت زمان زیادی از آن استفاده میکنیم. امروزه تقریباً در تمام خانهها حداقل یک تلویزیون یافت میشود. از طرف دیگر تلویزیون جزء وسایلی است که معمولاً سالها و به طور مداوم از آن استفاده میشود. پس در هنگام خرید یک تلویزیون باید نهایت دقت خود را به کار ببریم تا انتخاب درستی داشته باشیم و مدتی پس از خرید، از انتخاب خود پشیمان نشویم.
در این مطلب از سری راهنمای خرید تلویزیون، به بررسی سایز و رزولوشن مناسب برای افراد مختلف با نیازهای مختلف خواهیم پرداخت. اغلب از فروشندگان این جمله را میشنویم که «هرچه بزرگتر بهتر». اما آیا این قانون در همه موارد صادق است؟
پاسخ این سوال بیشتر به نیاز، اولویتها و سطح انتظار کاربر باز میگردد. در واقع افزایش اندازه تلویزیون، حتی جهش یک پلهای از سایزی به سایز بزرگتر، افزایش قابل توجه قیمت را به دنبال دارد. به عنوان مثال با بودجه تقریبی تلویزیونی 55 اینچ در کلاس پرچمدار به سختی میتوان تلویزیونی 65 اینچی در کلاس میانرده پیدا کرد.
بنابراین قاعده «هرچه بزرگتر، بهتر» برای همه کاربران صادق نیست و همانطور که پیش از این نیز گفته شد، نیاز، اولویتها و سطح انتظار کاربران عامل تعیینکننده در این مورد هستند. اما اینکه چه اندازه و رزولوشنی برای ما مناسب است، سوالی است که ذهن بسیاری از مردم را به هنگام خرید درگیر خود کردهاست.
تلویزیون چند اینچی برای من مناسب است؟
به منظور بهرهبرداری حداکثری از رزولوشن، حتی تلویزیونهای بزرگ هم باید از فاصلهای نزدیک تماشا شوند. هرچه تلویزیون به چشمان کاربر نزدیکتر باشد، تجربه بصری کاربر فراگیرتر و لذتبخشتر خواهد بود. البته این بدان معنا نیست که برای استفاده بهتر از تلویزیون، باید در فاصله یک متری قرار بگیریم و درست روبهروی آن بنشینیم.
گستره دید افقی انسان حدود 135 درجه است و در حالی که ساخت فیلم برای نمایشگرهای بسیار بزرگ امری منطقی به نظر میرسد، فیلم و محتوای فعلی برای نمایش به نحوی که تمام گستره دید کاربران را پوشش دهند، تولید نمیشوند. تماشای کامل و دقت کردن به چنین گسترهای امری بسیار دشوار است. مثال پایین به درک بهتر ودرستتر از این مسئله کمک میکند.
فرض کنید در حال تماشای مسابقه فوتبال هستید و یکی از بازیکنان با ضربه محکمی توپ را به آن طرف زمین شوت میکند. معمولاً در این حالت توپ از یک سمت نمایشگر به سمت دیگر آن جابهجا میشود. حال سختی دنبال کردن این توپ در نمایشگری که قسمت بزرگی از گستره دید شما را در بر گرفته تصور کنید.
از نظر کارشناسان و فعالان این حوزه، تلویزیون مناسب، تلویزیونی است که بتواند بازهای 30 الی 40 درجهای از گستره دید انسان را پر کند. بنابراین اگر قصد تماشای تلویزیون از فاصله 2 الی 3 متری دارید، گزینه مناسب، محصولی با حداقل اندازه 50 اینچی است. در ادامه میتوانید سایز ایدهآل تلویزیون با رزولوشنهای رایج از فواصل مختلف را مشاهده کنید.
فاصله ایدهآل تماشای تلویزیون میتواند متناسب با رزولوشن یا استفاده کاربر، کمی کمتر یا بیشتر از مقادیر بالا باشد. به کاربران عادی که استفاده آنها اغلب به تماشای اخبار و برنامههای تلویزیونی محدود میشود، خرید تلویزیونی که حدود 30 درجه از زاویه دید آنها را پوشش میدهد و به کاربرانی که اهل تماشای فیلمهای سینمایی و محتوای باکیفیت بالا هستند، خرید تلویزیونی که 40 تا 45 درصد از گستره دید آنها را پوشش میدهد پیشنهاد میکنیم. به این ترتیب بسته به الگوی مصرف یا نیاز کاربر، تلویزیون مناسب میتواند اندکی کوچکتر یا بزرگتر از اندازههای پیشنهادی نمودار بالا باشد.
ارقام اعلامی از سوی سازندگان برای اندازه تلویزیون و آنچه کاربران تلویزیون خود را بر اساس آن انتخاب میکنند، معمولاً رقمی بر حسب اینچ است. این رقم بیانگر قطر تلویزیون است و نباید آن را با طول یا عرض تلویزیون اشتباه گرفت. در ادامه میتوانید جدولی از اندازه طول و عرض تلویزیونهای مختلف را مشاهده کنید تا درک درستتری از اندازه تلویزیون پیش از خرید داشته باشید. با دانستن اندازه مناسب تلویزیون، به سوال بعدی میرسیم.
چه رزولوشنی برای تلویزیون من مناسب است؟
در عصر کنونی، بخش قابل توجهی از تولید سازندگان تلویزیون، به محصولات 4K اختصاص دارد. با این حال، محتوای مناسب این تلویزیونها همچنان محدود است و قشر بزرگی از کاربران جهان به آن دسترسی ندارند. اما این مسئله سازندگان را از عرضه تلویزیونهای 8K به بازار منصرف نکرده و روند رشد رزولوشن تلویزیونها، علیرغم کمبود محتوای مناسب، به طرز عجیبی ادامه دارد.
تلویزیونهای دارای رزولوشن 4K، در مقایسه با تلویزیونهای سنتی دارای رزولوشن FHD، چهار برابر پیکسلهای بیشتری دارند. این تغییر، پیشرفت بزرگی به نظر میرسد. اما تا زمانی که از فاصلهای نسبتاً نزدیک به تلویزیون خیره نشوید و در حال تماشای محتوای 4K نباشید، به سختی میتوانید اختلاف شارپ بودن تصویر میان یک تلویزیون فول اچدی خوب و یک تلویزیون 4K را تشخیص دهید.
از طرف دیگر، رزولوشن محتوایی که عموم کاربران آن را تماشا میکنند (مواردی نظیر شبکههای داخلی، شبکههای ماهوارهای و شبکه نمایش خانگی) در بازه بین SD تا FHD قرار میگیرد و فعلاً در بسیاری از موارد، خرید تلویزیونی با رزولوشن FHD انتخابی عقلانیتر است.
اما این نکته را در نظر داشته باشید که تولید تلویزیونهای 4K برای سازندگان بسیار راحتتر است؛ چرا که رزولوشن 4K به یکی از استانداردهای پایه ساخت تلویزیون تبدیل شدهاست. امروزه تقریباً تمامی تلویزیونهای 49 اینچ و بزرگتر دارای رزولوشن 4K هستند. حتی بسیار از مدلهای کوچکتر نیز با رزولوشن 4K به بازار عرضه میشوند.
در واقع تلویزیونهای Full HD با روندی آرام و تدریجی، در حال پیوستن به تاریخ هستند. محدودیت تولید تلویزیونهای FHD سبب شده بخش بزرگی از بهترین تلویزیونهای موجود در بازار، نمونههایی با رزولوشن 4K باشند. از همین رو اگر به دنبال تلویزیونی با ابعاد متوسط یا بزرگتر هستید، خواه ناخواه تلویزیونی با رزولوشن 4K را خریداری خواهید کرد.
منبع:شهرسخت افزار
بدون دیدگاه