استفاده از آنتی ویروس بومی برای دستگاههای اجرایی الزامی شد
به منظور حفظ امنیت در سیستمهای کامپیوتری، دستگاهها و سازمانهای دولتی ملزم به استفاده از آنتی ویروس بومی پادویش شدند.
بر اساس گزارش سیدهادی سجادی معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات، علاوه بر موضوعات مربوط به امنیت سیستمهای رایانهای دستگاههای دولتی، تصمیم استفاده از آنتی ویروس پادویش در راستای حمایت از محصول بومی و تحقق اقتصاد مقاومتی گرفته شده است. وی گفت: «بررسیها نشان میدهد که کشورهای دیگر نیز در حوزه سازمانهای دولتی از محصولات امنیتی داخلی استفاده میکنند. چرا که در حوزه امنیت اطلاعات، نمیتوان به محصولات خارجی آنطور که باید، اطمینان کرد».
سید هادی سجادی در ادامه با اشاره به روند کشف و شناسایی حملات امنیتی و مقابله با آن از سوی محصولات خارجی حوزه امنیت گفت:
محصولات خارجی حوزه امنیت اطلاعات درصورتی که نمونه جدیدی از حملات سایبری را کشف و شناسایی کنند ابتدا آن را به آزمایشگاههای مرکزی تحلیلی خود میفرستند تا موضوع مربوطه را تحلیل کرده و به نتیجه برسند. اما پس از گذشت چندین ماه و حتی یکسال، موضوع را به ما اطلاع میدهند.
معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات در ادامه به حملهی ویروس «فلیم» اشاره کرد که وصلهی امنیتی آن دیرتر در اختیار نهادهای دولتی قرار گرفته بود:
در این مدت زمان، ممکن است بدافزار مورد نظر در فضای کشور کار کرده و مشغول به عملیات خرابکارانه باشد.
یکی از مهمترین سوالات مطرح شده در این رابطه، مقایسه توان و عملکرد آنتیویروسهای داخلی در مقایسه با نمونههای خارجی است. معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به این موضوع گفت:
در بسیاری موارد مطرح میشود که کیفیت فنی آنتی ویروس داخلی با نمونه خارجی برابری نمیکند و این محصول نمیتواند حملات و بدافزارهای جدید را کشف کند. این موضوع اگرچه به نوعی درست است اما از طرفی نمونههای خارجی نیز که حملهای را کشف میکنند، تا این مورد را برای خود تحلیل کرده و پس از آن به ما اعلام کنند، آن تهدید همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.
چه بسا در صورتی که آنتی ویروس بومی در کشور فراگیر شود حملات امنیتی را کشف و شناسایی خواهد کرد. چرا که عملکرد این آنتی ویروس تنها مبتنی بر امضا نبوده و رفتارهای دینامیکی فایلها را نیز مورد بررسی قرار میدهد و به محض آنکه رفتاری را تا حدودی مشکوک تشخیص داد، آن را در آزمایشگاههای داخلی تحلیل و بررسی می کند.
وی با اشاره به اینکه چند سال گذشته نیز یکی از اینگونه موارد از طریق آنتی ویروس بومی در کشور برای نخستین بار شناسایی شد، گفت:
این موضوع که از محصولات خارجی حوزه امنیت به دلیل کیفیت بالاتر باید استفاده کنیم، خیلی از نظر منطقی استدلال قوی نیست. چه بسا که آنتی ویروس داخلی مواردی را پیدا میکند که نمونه خارجی پس از بهرهبرداری قصد دارد آن را به ما اعلام کند و در این بازه زمانی تا اعلام ، ممکن است ما قربانی شویم.
در ادامه این مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به این نکته که در صورت فراگیرتر شدن آنتیویروس بومی، آزمایشگاههای تحلیل اطلاعات ما نیز قدرتمندتر عمل کرده و میتوانیم به تحلیلهای پیشرفته دست یابیم، گفت:
ابلاغیه هیات دولت برای الزام دستگاهها به استفاده از آنتی ویروس بومی با تلاش وزیر ارتباطات در جهت حمایت از یک محصول بومی صورت گرفته است و این موضوع سبب ابقای شبکهای از متخصصان حوزه امنیت و نیز ایجاد شغلهای جدید در این بخش شده است. هم اکنون یکی از بازوهای مهم آزمایشگاه های مرکز ماهر، استفاده از آنتی ویروس بومی است. دستگاه های اجرایی نیز باید به سمت استفاده از این آنتی ویروس حرکت کنند که البته این مهاجرت اندکی زمان بر خواهد بود.
سجادی دربارهی شائبه انحصار در استفاده از آنتی ویروس پادویش مطابق با دستورالعمل هیات دولت، تاکید کرد: «در حال حاضر محصول داخلی دیگر در حوزه آنتی ویروس نداریم و اغلب محصولات این حوزه خارجی هستند. به همین دلیل در صورتی که نمونه بومی دیگری از آنتی ویروس نیز وجود داشته باشد به طور قطع مورد حمایت قرار میگیرد».
منبع: مهر
قیمت گوشی Galaxy S23 افشا شد، از 799 دلار به بالا

سامسونگ در هفتههای آینده از نسل جدید گوشیهای پرچمدار خود رونمایی خواهد کرد. سری Galaxy S23 در سه...
ترکیب فناوری و مد؛ گوشواره های هوشمند Nova ایرباد هم هستند

ایربادها را میتوان با طراحیها و اندازههای مختلف ساخت. انعطافپذیری این محصولات باعث شده تا بسیاری...
شکست آیفون 14 پرو مکس از گوشی شیائومی 13 پرو در بنچمارکهای گیمینگ

به تازگی بنچمارکهای جدیدی از عملکرد گیمینگ جدیدترین گوشیهای پرچمدار منتشر شده که از برتری تراشه ا...
منتظر گوشی Galaxy S23 در روز 12 بهمن باشید

چندی پیش یکی از وبسایتهای سامسونگ به اشتباه تاریخ رویداد Galaxy Unpacked بعدی را اعلام کرد و روز گذ...
تعرفه واردات گوشی هوشمند بالای 600 دلار به 15 درصد افزایش مییابد

به نظر میآید تعرفه واردات گوشی هوشمند در سال آینده دستخوش تغییراتی خواهد شد. براساس لایحه بودجه سال...
مانیتور گیمینگ Acer Predator XB273U F معرفی شد؛ رزولوشن 2K با نرخ نوسازی 360 هرتز

طبق گزارشهای اخیر، امروز مانیتور گیمینگ Acer Predator XB273U F با رزولوشن 2K و نرخ نوسازی 360 هرتز...
AMD با دست پر به نمایشگاه CES 2023 میآید؛ قویترین پردازنده گیمینگ برای لپ تاپ در کنار کارتهای گرافیک RDNA3

به نظر میآید AMD با دست پر به استقبال از نمایشگاه CES 2023 میرود. پردازندههای Zen 4 با کش 3D V-Ca...
وزیر ارتباطات زمان اتصال پیام رسان های داخلی به یکدیگر را اعلام کرد

وزیر ارتباطات با اشاره به تعدد پیامرسانهای داخلی اعلام کرده که این وزارتخانه در تلاش است تا موجبات...
پردازنده لپ تاپ Core i9-13980HX با ۲۴ هسته پردازشی و سرعت کلاک 5.6 گیگاهرتز؛ سورپرایز جدید اینتل

پردازندههای لپ تاپ سری Raptor Lake-HX شرکت اینتل قرار است در نمایشگاه CES 2023 رونمایی شوند. این سر...