سال 99 را باید یکی از سالهای تاریخی در طول مدت 50 و اندی ساله بورس ایران بدانیم. پس از اعلام خبر ورود کافه بازار به بورس، به نظر باید منتظر شرکتهای بزرگ دیگری مانند دیجی کالا و تپسی وارد بورس میشوند.
اواخر سال 98 و اوایل سال 99 را باید شروع یک دوره تاریخی در بازار سرمایه ایران بدانیم. با توجه به عدم اطمینان از بازارهای سابقاً پرسود مسکن، طلا و ارز، و عدم ثبات آنها، بسیاری از مردم به فکر مکانی مناسب برای انباشت سرمایههای خود میگشتند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته اینطور سرمایهها مستقیماً به صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر بازار سرمایه میرود تا به نوعی پولهای سرگردان مردم خرج پیشرفت صنعت، تولید و فناوری شرکتها شود.
برخلاف روشهای فرهنگسازی معمول، به نظر شرایط نامناسب بازار طلا، مسکن و ارز در کشور، راهی برای سرازیر کردن سرمایهها به این بازار باقی نگذاشته و عرضه اولیه شرکتهای بسیار بزرگی مانند شستا که روزهای قبل اتفاق افتاد به خوبی نشان میدهد که مردم تا چه حد به این بازار علاقهمند شدهاند.
اما در کنار شرکتهای بسیار بزرگ و چند زمینهای، شرکتهای بسیاری هستند که با جذابیتهای خود میتوانند شرایط اعتلای هر چه بیشتر بازار را حداقل در حوزه فرابورس، فراهم کنند.
به گزارش پیوست، امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران در جلسه لایو اینستاگرامی که پیرامون «بهرهمندی از ظرفیت منابع فراصندوق ستارگان» برگزار شده بود، اعلام کرد:
پس از برگزاری جلسات متعدد با این دو استارتآپ بزرگ بسیاری از موانع برطرف شده است و یکسری از مشکلات باقی مانده که آنهانیز به زودی برطرف میشود. دیجیکالا و تپسی در این دوره توانستهاند بسیاری از مشکلاتشان برای ورود به بورس را برطرف کنند و حضور آنها روی تابلوی بورس در دستور کاری ما قرار گرفته است.
هامونی تاکید کرد که با برطرف شدن موانع باقیمانده نام آنها به زودی روی تابلوی بورس قرار میگیرد. مدیر عامل فرابورس برای اولین بار خبر ورود چند شرکت استارتاپی را در مهرماه ۹۷ داده بود. او آن زمان اظهار امیدواری کرده بود که در یک دوره یکساله چند شرکت استارتآپی وارد بورس شوند؛ اما پس از آن بارها اعلام شد که استارتآپها هنوز شرایط ورود به بورس را پیدا نکردهاند. اما به نظر میرسد این دو استارتآپ هماکنون توانستهاند بخشی از این مشکلات را پشت سر بگذارند.
هامونی در پاسخ به سوالی درمورد نحوه پذیرش استارتآپها در بورس به این نکته نیز اشاره کرد که از سال گذشته با چند استارتآپ معروف که در بازار مشغول به فعالیت هستند، جلسات جدی و متعددی برگزار کردیم. از این میان این استارتآپها، دیجیکالا و تپسی توانستند در این جلسات بسیاری از موانع حضورشان در بورس را برطرف کنند.
هامونی پیشتر خبر از وجود یک لیست هزارشرکتی از SMEها و استارتآپهای متقاضی به بورس داده بود که اکثریت آنها با مشکلات حاکمیتی، شرکتی و شفافیت حسابرسی مواجه بودند همین مشکلات ورود آنها به بورس را با مشکل مواجه میکرد. میان استارتآپهای مطرح متقاضی ورود به بورس نام کافهبازار نیز شنیده شده بود، اما به نظر میرسد کافه بازار جزو اولین استارتآپهایی که وارد بورس میشود نخواهد بود.
او در مورد وضعیت کافهبازار برای حضور در بورس گفت: «ما یک جلسه با کافهبازار برگزار کردیم؛ اما آنها زیاد پیگیری نکردند. هرسه استارتآپ همزمان مذاکره برای ورود به بورس آغار کردند؛ اما دیجیکالا و تپسی از لحاظ پذیرش آمادهتر بودند.»
او با اشاره به اینکه مذاکرات با کافه بازار همچنان ادامه دارد گفت: «هنوز در برخی از استانداردهای پذیرش بورس مانند ساختارهای مالی با کافهبازار به تفاهم نرسیدهایم و باید مذاکرات بیشتری انجام شود.»
فراصندوق آماده همکاری با صندوقهای جسورانه
نخستین نشست فراصندوق (Funds of fund) ستارگان با صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و خصوصی» امروز (۲۷ فروردینماه) به صورت لایو اینستاگرامی با هدف معرفی ظرفیت منابع فراصندوق ستارگان و دعوت از صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه برای همکاری با این فراصندوق برگزار شد.
در این نشست حمیدرضا امیرینیا، مدیر فراصندوق ستارگان با اشاره به اینکه امروز حیات اقتصاد دانشبنیان وابسته به تامین مالی جسورانه است، گفت:
فراصندوق ستارگان به عنوان یک صندوق مستقل و در چارچوب بورس آمادگی دارد در زنجیره تامین مالی حوزه دانشبنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به تامین مالی صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه (VC) کند.
از سال گذشته با چند استارتآپ معروف که در بازار مشغول به فعالیت هستند، برای حضور در بورس جلسات جدی و متعددی برگزار کردیم. از این میان این استارتآپها، دیجیکالا و تپسی توانستند در این جلسات بسیاری از موانع حضورشان در بورس را برطرف کنند.
امیرینیا در ادامه به این نکته نیز اشاره کرد که امروزه ۴۳ درصد اقتصاد آمریکا براساس تامین مالی جسورانه صورت میگیرد و ۵۷ درصد ارزش بازار آمریکا از VCها است، این ارقام نشاندهنده این است که ما هم باید به اهمیت این حوزه پی ببریم و آن را توسعه دهیم. چون حیات اقتصاد دانشبنیان کشور در گرو تامین مالی جسورانه است.
منبع:شهرسخت افزار
بدون دیدگاه