محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در صفحه شخصی خود در توییتر به فیلتر شدن تلگرام واکنش نشان داد که در ادامه، متن آن را مشاهده میکنید. تلگرام از ساعات اولیه امروز 11 اردیبهشت 97 در ایران فیلتر شده است.
عصر روز گذشته (دوشنبه 10 اردیبهشت 1397)، دادستانی تهران طی حکمی دستور فیلتر شدن تلگرام را صادر کرد. طبق این حکم که از سوی بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران صادر شده، کلیه ارائهدهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصا شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورهای تلفن همراه و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف هستند از تاریخ 10 اردیبهشت 1397 نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وب سایت و اپلیکیشن شبکه اجتماعی تلگرام اقدام کنند. اعمال مسدودسازی باید به نحوی اجرا شود که محتوای شبکه مذکور با هیچ نرم افزاری، اعم از فیلترشکن و نظایر آن، در کشور قابل دسترس نباشد. تخلف از اجرای این دستور مستوجب تعقیب کیفری خواهد بود.
پس از صدور این حکم و از حوالی ساعت 1 و 20 دقیقه بامداد سه شنبه 11 اردیبهشت 1397، فیلتر شدن تلگرام آغاز شد و این اپلیکیشن بر روی تمامی اپراتورهای تلفن همراه و برای برخی کاربران بر روی اینترنت ثابت مسدود شد. امروز صبح، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به فیلتر شدن تلگرام واکنش نشان داد و توییتی را منتشر کرد که متن آن را مشاهده میکنید:
توییت آذری جهرمی در مورد فیلتر شدن تلگرام
1. دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات، توقف ناپذیر است؛ هر چند استفاده از یک نرم افزار متوقف شود، نرم افزارهای بدیل، شناسایی و جریان آزاد اطلاعات مجددا فعال و در گردش خواهد بود. این خاصیت و لازمه دسترسی آزاد به اطلاعات در عصر ارتباطات است.
2. فناوری به خودی خود، نه مجرم است، نه مفسد و نه منحرف؛ این بشر است که با استفاده نادرست از آن، جرم یا فساد در فضای زندگی مجازی را ترویج میکند. چندان که در فضای واقعی نیز چنین میکند که امری است گریزناپذیر و علی حده.
3. توسعه فناوری نیز پیوسته و توقف ناپذیر است، چرا که مکث در این مسیر پر جذب و جوش لایتناهی، آن هم در روزگار سرعت تکنولوژی، بس سخت و مستصعب است و خود تحریمی از دنیای نوین عقب ماندگی را به دنبال خواهد داشت.
4. سیاستگذاری برای رسانههای نوین و به رسمیت شناختن آنها در جهت پاسداشت حقوق شهروندان، نیازمند اقدامی عاجل است که تعارض کشور با شبکههای اجتماعی را کاهش و باعث وحدت عمومی و مانع سلب اعتماد خواهد شد.
5. در این میان نباید از عدم وجود استانداردی جهانی برای حفظ حاکمیت کشورها در نرم افزارهای فضای مجازی گذشت. این تعارضی است که برای اکثر کشورها وجود دارد. زمانی که مقررات کشورها محترم شمرده نشود، عکسالعمل حاکمیتها امری غیر طبیعی و غیر معقول نمینماید.
منبع: ایسنا
بدون دیدگاه