اندروید وان چیست و از چه ویژگیهایی بهره میبرد
اندروید وان نامی است که امروزه بسیار به گوش میرسد. در این مقاله قصد داریم به توضیح این نسخه از اندروید و ویژگیهای آن بپردازیم.
تعدد نسخههای اندروید باعث میشود بسیاری از کاربران در شناخت هر نسخه و ویژگیهای آن با مشکل مواجه باشند. اکنون اندروید ۸ که با نام اوریو شناخته میشود، جدیدترین نسخه از این سیستمعامل است؛ با این حال شاید نامهایی مانند اندروید خالص، اندروید گو و اندروید وان را بارها شنیدهاید و از تفاوتهای آنها اطلاعی ندارید.
باتوجه به معرفی گوشیهای جدیدِ نوکیا با سیستمعامل اندروید وان در کنگرهی جهانی موبایل بارسلون ۲۰۱۸، این پرسش در ذهن مخاطبان شکل گرفته است که تفاوت این نسخه با دیگر نسخههای موجود چیست؟ در ادامه قصد داریم به این موضوع بپردازیم.
اندروید وان چه مفهومی دارد؟
در ابتدا گوگل برای ارائهی تجربهی اندروید خالص به کاربران جدیدِ بازارهای نوظهور، از برنامهی جدید خود تحت نام اندروید وان پردهبرداری کرد. این برنامه نخستین بار در کنفرانس توسعهدهندگان I/O 2014 معرفی شد.
در واقع اندروید وان به دستگاههایی اطلاق میشود که توسط شرکای گوگل تولید میشوند و از نسخهی خالص اندروید بهره میبرند. برای شناسایی چنین گوشیهایی، برچسبی با نوشتهی «AndroidOne» در قسمت پشتی گوشی قرار میگیرد تا کاربر از صلاحیت سیستمعامل و نبودِ اپلیکیشنها و سرویسهای غیر گوگلی اطمینان حاصل کند.
هدف گوگل از اجرای این برنامه، تسهیل کردن روند انتشار بهروزرسانی برای طیف وسیعتری از کاربران است. اساساً بین برنامهی یادشده و برنامهی نکسوس شباهتهایی وجود دارد. در گذشته، گوگل برای ارائهی تجربهی خالصِ اندروید، با همکاری شرکای سختافزاری اقدام به فروش مستقیم گوشیهای پرچمدار اندروید میکرد؛ حال برنامه اندروید وان این موضوع را به شرکای سختافزاری سپرده است و آنها میتوانند با بهرهگیری از این نسخه، دستگاههای خود را با تجربهی اندروید خالص، مستقیماً به فروش برسانند.
اکنون این نسخه از سیستمعامل اندروید بهجای اینکه تنها در بازارهای نوظهور عرضه شود، طیفی جهانی را شامل میشود. نمودِ بارز این موضوع را میتوان در کنفرانس اخیر شرکت نوکیا بهوضوح مشاهده کرد؛ این شرکت فنلاندی جزو نخستین سازندههایی است که قصد دارد تمامِ گوشیهای خود را تحت پوشش این برنامه عرضه کند.
نکتهی مهم دربارهی این نسخه از اندروید، نبودِ هرگونه شخصیسازی، پوستهی سفارشی، اپلیکیشن جانبی و سرویس اضافه است که معمولاً تولیدکنندگان اندروید با دستگاههای خود عرضه میکنند.
اندروید وان چه ویژگیهایی دارد؟
اندروید وان بهعنوان خالصترین شکلِ اندروید توصیف میشود. باتوجه به این موضوع و طبق گفتهی گوگل، کاربر بهترین نسخهی اندروید را تجربه خواهد کرد. اندروید وان در کنار ارائهی ویژگیهای اصلی سیستمعامل، تنها برنامهها و سرویسهای گوگل را بهصورت پیشفرض در خود دارد؛ این موضوع دقیقاً همان چیزی است که گوگل با دستگاههای نکسوس عرضه میکرد؛ با این تفاوت که اکنون وظیفهی ساخت محصولات سختافزاری را شرکای گوگل انجام میدهند.
البته اندروید وان از نظر ظاهر تفاوتهایی با گوشیهای گوگل پیکسل دارد. هنگامی که این شرکت از گوشیهای پیکسل رونمایی کرد، علاوه بر ویژگیهای اصلی اندروید، برخی از شخصیسازیها مانند پیکسل لانچر و اپلیکیشن دوربینِ پیکسل را در آن به کار برده بود. حال از این جهت که موارد فوق تنها مختص گوشیهای پیکسل هستند، نمیتوان انتظار موجود بودنِ آنها را در دیگر دستگاهها داشت.
اپلیکیشنهای گوگل
مجموعه اپلیکیشنها و خدمات گوگل مانند، گوگل الو، یوتیوب، مپس و… در گوشیهای اندروید وان، بهصورت پیشفرض وجود دارند. همچنین تمامی گوشیهای اندروید وان، Google Play Protect هستند. توسط این برنامه، تمامی اپلیکیشنهای موجود روی گوشی، برای حصول اطمینان از وجود امنیت و عملکرد درست، مورد بررسی قرار میگیرند.
گوگل اسیستنت
گوشیهای اندروید وان برای بهرهگیری کامل از گوگل اسیستنت، بهینه شدهاند؛ بنابراین شما میتوانید از این دستیار صوتی برای انجام کارهایی مانند فرستادن پیام برای دوستان، راهنمایی مسیریابی و… استفاده کنید.
پشتیبانی گوگل
طبق گزارش گوگل، تمام دستگاههایی که با اندروید وان عرضه شوند، حداقل تا ۲ سال و حداکثر تا ۳ سال میتوانند از دریافت آخرین نسخهی سیستمعامل اندروید اطمینان داشته باشند. این بدان معنا است که اگر شما دستگاهی با اندروید اوریو خریداری کنید، حداقل تا اندروید Q میتوانید از دریافت بهروزرسانیها اطمینان داشته باشید. نکتهی مهم دربارهی بهروزرسانی، انتشار مستقیم آن از طرفِ گوگل است؛ از اینرو هیچگونه نیازی به دخالت تولیدکنندگان وجود ندارد.
پشتیبانی سختافزاری سازنده
شاید عجیب به نظر برسد؛ اما اندروید وان امکان پشتیبانی از قطعات سختافزاری دستگاهها را نیز فراهم آورده است. از آنجا که تنوع زیادی بین دستگاههای اندرویدی وجود دارد، امکان بهرهگیری از امکانات سختافزاری امری مهم و ضروری بهشمار میرود. حال به لطف اندروید وان، تولیدکنندگان میتوانند از طریق نرمافزار به کنترل ویژگیهای سختافزاری بپردازند.
برای نمونه، در اچتیسی یو ۱۱ لایف (HTC U11 Life)، فریم فشاری این دستگاه امکان انجام برخی از وظایف را فراهم کرده که این موضوع بهواسطهی پشتیبانی نرمافزاری از سختافزار محقق شده است. همچنین امکان نصب اپلیکیشن اختصاصی دوربین وجود دارد. شیائومی می ای وان (Xiaomi Mi A1) نمونهای است که از این ویژگی را دوربین دوگانه خود به کار برده است.
چه دستگاههایی از اندروید وان استفاده میکنند؟
اگر قصد دارید فهرست کامل تمامِ گوشیهای عرضهشده تحت پوشش برنامهی اندروید وان را مشاهده کنید، میتوانید روی این لینک کلیک کنید؛ اما در بین نامهای موجود در این فهرست، موتو ایکس ۴، شیائومی می ای وان، نوکیا ۸ سیروکو، نوکیا ۷ پلاس، نوکیا ۷ و نوکیا ۶، از شناخته شدهترین برندهای و محصولات موجود هستند.
منبع: زومیت
قیمت گوشی Galaxy S23 افشا شد، از 799 دلار به بالا

سامسونگ در هفتههای آینده از نسل جدید گوشیهای پرچمدار خود رونمایی خواهد کرد. سری Galaxy S23 در سه...
ترکیب فناوری و مد؛ گوشواره های هوشمند Nova ایرباد هم هستند

ایربادها را میتوان با طراحیها و اندازههای مختلف ساخت. انعطافپذیری این محصولات باعث شده تا بسیاری...
شکست آیفون 14 پرو مکس از گوشی شیائومی 13 پرو در بنچمارکهای گیمینگ

به تازگی بنچمارکهای جدیدی از عملکرد گیمینگ جدیدترین گوشیهای پرچمدار منتشر شده که از برتری تراشه ا...
منتظر گوشی Galaxy S23 در روز 12 بهمن باشید

چندی پیش یکی از وبسایتهای سامسونگ به اشتباه تاریخ رویداد Galaxy Unpacked بعدی را اعلام کرد و روز گذ...
تعرفه واردات گوشی هوشمند بالای 600 دلار به 15 درصد افزایش مییابد

به نظر میآید تعرفه واردات گوشی هوشمند در سال آینده دستخوش تغییراتی خواهد شد. براساس لایحه بودجه سال...
مانیتور گیمینگ Acer Predator XB273U F معرفی شد؛ رزولوشن 2K با نرخ نوسازی 360 هرتز

طبق گزارشهای اخیر، امروز مانیتور گیمینگ Acer Predator XB273U F با رزولوشن 2K و نرخ نوسازی 360 هرتز...
AMD با دست پر به نمایشگاه CES 2023 میآید؛ قویترین پردازنده گیمینگ برای لپ تاپ در کنار کارتهای گرافیک RDNA3

به نظر میآید AMD با دست پر به استقبال از نمایشگاه CES 2023 میرود. پردازندههای Zen 4 با کش 3D V-Ca...
وزیر ارتباطات زمان اتصال پیام رسان های داخلی به یکدیگر را اعلام کرد

وزیر ارتباطات با اشاره به تعدد پیامرسانهای داخلی اعلام کرده که این وزارتخانه در تلاش است تا موجبات...
پردازنده لپ تاپ Core i9-13980HX با ۲۴ هسته پردازشی و سرعت کلاک 5.6 گیگاهرتز؛ سورپرایز جدید اینتل

پردازندههای لپ تاپ سری Raptor Lake-HX شرکت اینتل قرار است در نمایشگاه CES 2023 رونمایی شوند. این سر...
یک هزار پروژه رمزارز تعطیل شد، ضربه شدید کاهش قیمتها به صنعت ارزهای دیجیتال

پلتفرم تجزیهوتحلیل دادههای بلاک چین Statista در تازهترین گزارش خود به وضعیت نامناسب بازار ارزهای...
افشای مشخصات اولین لپ تاپ تاشوی سامسونگ با نمایشگر OLED

به تازگی جزئیات جدیدی از اولین لپ تاپ تاشوی سامسونگ با نمایشگر OLED به بیرون درز کرده است. به نظر می...
افشای مشخصات و قیمت پردازنده های Ryzen 9 7900 و Ryzen 7 7700 توسط لنوو

ظاهراً لنوو تصمیم گرفته از پردازندههای Ryzen 9 7900 و Ryzen 7 7700 در کامپیوترهای آماده خود استفاده...